Buraczki na zimę marynowane
Składniki:
1 kg buraczków
Zalewa
2.5 szklanki wody
1/2 szklanki octu
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
kminek
Wykonanie:
buraczki gotujemy do miękkości obieramy ze skóry kroimy w dużą kostkę
przekładamy do sterylnych słoików
Zalewa
gotujemy wodę z solą cukrem octem gorącą marynatą zalewamy buraczki słoiki zakręcamy
pasteryzujemy 30 minut
Składniki:
1 kg buraczków
Zalewa
2.5 szklanki wody
1/2 szklanki octu
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
kminek
Wykonanie:
buraczki gotujemy do miękkości obieramy ze skóry kroimy w dużą kostkę
przekładamy do sterylnych słoików
Zalewa
gotujemy wodę z solą cukrem octem gorącą marynatą zalewamy buraczki słoiki zakręcamy
pasteryzujemy 30 minut