Filet z indyka faszerowany brokułem
Składniki:
60 dkg filetu z indyka
sól pieprz
Farsz
1/2 małego brokułu
2 ząbki czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
Farsz
opłukany brokuł dzielimy na różyczki
gotujemy w osolonej wodzie 10 minut miksujemy z jajkiem
dodajemy bułkę tartą sól pieprz zmiażdżony czosnek
farsz dokładnie mieszamy
w opłukanym filecie robimy otwór nakładamy farsz obsmażamy na tłuszczu
dajemy do piekarnika pieczemy 190 st około 35 minut
mięso podlewamy sosem powstałym podczas pieczenia
Składniki:
60 dkg filetu z indyka
sól pieprz
Farsz
1/2 małego brokułu
2 ząbki czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
Farsz
opłukany brokuł dzielimy na różyczki
gotujemy w osolonej wodzie 10 minut miksujemy z jajkiem
dodajemy bułkę tartą sól pieprz zmiażdżony czosnek
farsz dokładnie mieszamy
w opłukanym filecie robimy otwór nakładamy farsz obsmażamy na tłuszczu
dajemy do piekarnika pieczemy 190 st około 35 minut
mięso podlewamy sosem powstałym podczas pieczenia