Mój kanał na YouTube

Translate

Kruche babeczki z pastą jajeczną

Kruche babeczki z pastą jajecznąKruche babeczki z pastą jajeczną

Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
10 dkg masła
1/2 łyżeczki soli
2 żółtka
2 łyżki zimnej wody

Farsz
6 jajek
5 dkg szynki
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól pieprz

Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy sól masło żółtka
siekamy nożem wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut 
ciasto wałkujemy dajemy do foremek
pieczemy około 20 minut w 200 st

Farsz
jajka gotujemy na twardo obieramy
dodajemy pokrojoną szynkę musztardę majonez sól pieprz 
całość miksujemy
masę przekładamy do worka cukierniczego
farszem napełniamy babeczki