Schab z mięsem mielonym
Składniki:
4 plastry schabu
4 plastry sera żółtego
sól pieprz papryka
3 ząbki czosnku
20 dkg mięsa mielonego
1 średni ziemniak ugotowany
2 jajka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
umyte plastry schabu osuszamy rozbijamy
oprószamy solą pieprzem papryką
mięso mielone doprawiamy
mięso mielone doprawiamy
solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem dodajemy jajko ziemniaka
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
na plastrze mięsa układamy ser do środka dajemy masę mięsną
ściśle zwijamy zanurzamy w jajku obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu
chwilę dusimy pod przykryciem
na plastrze mięsa układamy ser do środka dajemy masę mięsną
ściśle zwijamy zanurzamy w jajku obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu
chwilę dusimy pod przykryciem