Sernik z jogurtów
Składniki:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
5 żółtek
szczypta soli
Ser
5 białek
3 duże jogurty [400 ml]
3 budynie
1.5 szklanki cukru
Wykonanie:
do przesianej mąki z proszkiem ścieramy margarynę
dajemy żółtka cukier proszek
ciasto szybko wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
dzielimy na 2 części 1 część ciasta zamrażamy
ciasto szybko wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
dzielimy na 2 części 1 część ciasta zamrażamy
Ser
białka ubijmy z cukrem na puszystą masę
dodajemy jogurt budynie
masę delikatnie mieszamy
blachę 27 x 17 cm wyłożoną papierem do pieczenia
blachę 27 x 17 cm wyłożoną papierem do pieczenia
dajemy ciasto na ciasto wykładamy masę serową
a na nią dajemy ciasto z zamrażalnika
a na nią dajemy ciasto z zamrażalnika
sernik pieczemy 60 minut w 180 st