Kotlety z ziołami po prowansalskie
Składniki:
60 dkg schabu
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 jajka
sól pieprz bazylia tymianek rozmaryn
4 dkg sera żółtego
bułka tarta
olej
Wykonanie:
umyte mięso kroimy na kawałki lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem bazylią tymiankiem rozmarynem
zostawiamy w lodówce na 30 minut[moczymy w śmietanie]
obtaczamy w mące jajku bułce tartej zmieszanej z serem żółtym
smażymy na złoty kolor z obu stron
Składniki:
60 dkg schabu
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 jajka
sól pieprz bazylia tymianek rozmaryn
4 dkg sera żółtego
bułka tarta
olej
Wykonanie:
umyte mięso kroimy na kawałki lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem bazylią tymiankiem rozmarynem
zostawiamy w lodówce na 30 minut[moczymy w śmietanie]
obtaczamy w mące jajku bułce tartej zmieszanej z serem żółtym
smażymy na złoty kolor z obu stron