Mój kanał na YouTube

Translate

Bogracz

Bogracz
Bogracz

Składniki:
1 kg wołowiny
2 papryki czerwone
8 ogórków konserwowych
sól pieprz czosnek słodka papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu

Kluseczki
1 jajko
1/2 szklanki mąki pszennej

Wykonanie:
umyte mięso kroimy w dużą kostkę 
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
obsmażamy na tłuszczu z pokrojoną cebulą 
podlewamy wodą dusimy do miękkości około 2 godzin
dodajemy kluseczki gotujemy 4 minuty mieszamy
dodajemy pokrojoną paprykę ogórki koncentrat pomidorowy
całość dusimy 5 minut

Kluseczki
mąkę łączymy z jajkiem ciasto musi być twarde 
wałkujemy kroimy kluseczki z ukosa