Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Farsz
30 dkg pieczarek
1 cebula
10 dkg sera żółtego
sól pieprz czosnek
1 łyżka masła
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru dzielimy na kwadraty
Farsz
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
30 dkg pieczarek
1 cebula
10 dkg sera żółtego
sól pieprz czosnek
1 łyżka masła
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru dzielimy na kwadraty
Farsz
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulką
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz studzimy dodajemy 1/2 startego sera mieszamy
kawałek ciasta układamy w foremce do muffinek
na ciasto dajemy farsz brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem
kawałek ciasta układamy w foremce do muffinek
na ciasto dajemy farsz brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem
pieczemy w 190 st na złoty kolor około 20 minut
wierzch posypujemy startym serem
wierzch posypujemy startym serem